

2024 **AUTUMN MEETING**

MODERN CONCEPTS IN MAXILLARY EXPANSION AND THE ORTHO/ RESTORATIVE INTERFACE

DATE

Friday and Saturday November 22 - 23 VENUE / ACCOMMODATION

Lyrath Estate, Paulstown Road,

Kilkenny, R95 F685

COURSE FEE Non Members €650

Reduced rate for OSI Members and affiliated society Members €450 (€400 early bird) Postgraduate Orthodontic Students €250

(€200 early bird)

Orthodontic Therapists, Nurses & Practice Team €250

EARLY BIRD RATE ENDS 1ST NOVEMBER 2024

SPEAKERS





LUCIE SIMIC











TIME

TIME

9.00 - 9.30

9.30 - 11.00

8.00 - 9.00

9.00 - 9.20

9.30 - 11.00

9.00 - 9.30

9.30 - 11.00

11.00 - 11.30

WELCOME

Lucie Simic

REGISTRATION

WELCOME

Jane Renehan

"Compliance Alignment"

8.00 - 9.00





DURATION

DURATION

90 MINS

90 MINS

90 MINS

ORTHODONTIST SESSIONS - Day One, November 22

LECTURE PROGRAMME -

REGISTRATION

SPEAKER & LECTURE TITLE

9.00 - 9.20	WELCOME	
9.30 - 11.00	Lorenz & Ute Moser Missing teeth in the aesthetic zone due to agenesis	90 MINS
11.00 - 11.30	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION	
11.30 - 13.00	Lorenz & Ute Moser Missing teeth in the aesthetic zone due to impaction with or without transposition	90 MINS
13.00 - 14.00	LUNCH	
14.00 - 15.30	Lorenz & Ute Moser Missing teeth in the aesthetic zone due to trauma	90 MINS
15.30 - 16.00	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION	
16.00 - 17.00	Lorenz & Ute Moser Missing teeth due to dental anomalies	60 MINS
17.00	CLOSE	
17.15	Member's 2024 AGM meeting for orthodontists	
18:30 - 19:00	DRINKS RECEPTION (The Lyrath Hotel)	
		Reception & Dinner €80 pp
19.30	DINNER (The Lyrath Hotel)	
	ORTHODONTIST SESSIONS - Day Two, November 23	3

TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION Daniele Cantarella "Miniscrew-assisted rapid palatal expansion (MARPE) in the digital era"

SPEAKER & LECTURE TITLE

	– Part I				
11.00 - 11.30	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION				
11.30 - 13.00	Daniele Cantarella "Miniscrew-assisted rapid palatal expansion (MARPE) in the digital era" - Part II	90 MINS			
13.30	CLOSE				
ORTHODONTIC THERAPISTS AND ORTHODONTIC NURSES - Day One, November 22					
TIME	SPEAKER & LECTURE TITLE	DURATION			

11.00 - 11.30	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION	
11.30 - 13.00	Jane Renehan "Compliance Alignment"	90 MINS
13.00 - 14.00	LUNCH	
14.00 - 14.45	Sandra Montano "Early dental correction with Invisalign first"	45 MINS
14.45 - 15.30	Abdallah Sharafeldin Handling Orthodontic Emergencies: Quick Solutions and Preventative Measures	45 MINS
15.30 - 16.00	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION	
16.00 - 16.30	Cara Sandler "Fractured incisors: What should we do"	30 MINS
16.30 - 15.00	Paul Murphy Practical Applications of Digital Orthodontics	30 MINS
17.00	CLOSE	
10:70 20:00		
19:30 - 20:00	DRINKS RECEPTION (The Lyrath Hotel)	Reception &
20.00	DRINKS RECEPTION (The Lyrath Hotel) DINNER (The Lyrath Hotel)	Reception & Dinner €80 pp
		Dinner €80 pp
	DINNER (The Lyrath Hotel)	Dinner €80 pp
20.00	DINNER (The Lyrath Hotel) PRACTICE TEAM SESSIONS- Day One, November 22	Dinner €80 pp

with you" TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION Lucio Simic

"Discover The 15 essential forms of Marketing that will attract the

right type of patients to your Practice, clamoring to have treatment

11.30 - 13.00	Lucie Simic "Discover The 15 essential forms of Marketing that will attract the right type of patients to your Practice, clamoring to have treatment from you"	90 MINS
13.00 - 14.00	LUNCH	
14.00 - 15.30	Jane Renehan "There's an Inspector at Reception!"	90 MINS
15.30 - 16.00	TEA / COFFEE & TRADE EXHIBITION	
16.00 - 16.30	Jane Renehan "There's an Inspector at Reception!"	60 MINS
17.00	CLOSE	

19:30 – 20:00 DRINKS RECEPTION (The Lyrath Hotel) Reception & Dinner €80 pp 20.00 **DINNER** (The Lyrath Hotel)



















